| Meer
Charlotte Doornhein
Charlotte Doornhein
schrijft kinderboeken, korte verhalen en gedichten.

Charlotte Doornhein (1972) is geboren in Bunnik en groeide op in het plaatsje Groot-Ammers aan de rivier de Lek in Nederland. Charlotte Doornhein emigreerde in 2006 naar Cura├žao samen met haar man Olaf, kinderen Imre en Jurn en haar honden. Charlotte is de bedenker van het festival de Literaire Tippelzone (voor volwassenen) en de Literaire Trippelzone (voor kinderen) op Cura├žao. Charlotte is redactielid van Cpost: het kleurrijke online magazine voor de Cura├žaoliefhebber.

Zomer 2011 is Charlotte met haar gezin teruggekeerd naar Nederland. De periode op Cura├žao heeft haar geinspireerd tot het schrijven van Caribisch getinte boeken. Het kinderboek Shervison vindt een schat (uitgeverij Kwintessens) heeft een Antilliaans kind in de hoofdrol en is ook in het Papiamentu verschenen; Shervison ta deskubr├ş un tesoro (Fundashon pa Planifikashon di Idioma). Charlotte's nieuwste boek is de crossover roman Kwelgeesten rond de kapokboom (uitgeverij Caribpublishing). Samen met beeldend kunstenaar Frouwkje Smit heeft zij een kunstvideo bij het boek gemaakt. Op 4 november 2011 is de lancering van boek en video op het festival Hollandse Nieuwe in Amsterdam. Daarna vindt de lancering op Cura├žao en Bonaire plaats.

Eerder verschenen
László vermist

Het Fisherman's Bastion ligt er mooi bij. Hier begint mijn zoektocht. Ik kijk rond of ik László misschien spot. Deze plek heeft een bijzondere betekenis voor hem.

Ook door Charlotte Doornhein..


Kwelgeesten onder de kapokboom

Hein, Stekel en Posko

Hein Stekel en László